Toisen luonnoksen tilannekatsaus

Romaanikässärin toisen luonnoksen editointi on nyt siinä vaiheessa, että ensimmäinen kolmannes juonesta on olemassa. Tätä sietää ehkä vähän jopa juhlia, tai ainakin tästä saa olla iloinen. Nyt onkin varmaan hyvä pitää pieni tilannekatsaus siitä, toteuttaako teksti kaiken, mitä toivon.

Hahmot

Kaikki kolme päähenkilöä ja läheiset sivuhahmot on jo esitelty. V., T. ja G. ovat pääseet näyttämään sekä ensivaikutelmansa, että toivottavasti myös todelliset tavoitteensa. (Jälkimmäisestä odotan vielä lukijapalautetta.) Myös hieno neiti, juonisetä ja rikas rouva on päästetty estradille pariin kertaan, ja he ovat saaneet kertoa itsestään.

Maailma

Kotiseutu, uusi hohdokas hovi, ja taustalla pyörivä todellinen politiikka on kaikki pohjustettu. Olen saanut istutettua jo alkulukuihin ajatuksia loitsuista, kirouksista ja ihmistä suuremmista voimista, ja viimeisimmissä on tuotu esiin kummituselementti, joka seuraavaksi voimistuu. Kertomusten vaihtelevuus tulee toivottavasti ilmi viimeistään nyt.

Synopsis

Köyhän luotolaisperheen keskimmäinen vesa palkataan hovikirjuriksi. Kaupungissa vastaan osuu vanha naapuriperhe, jotka ovat nyt rusthollin väkeä ja väleissä kaupungin aatelin kanssa. Vaikuttavasta kaiustaan huolimatta kuninkaanlinna ja kuningas itse paljastuvat odotettua toisenlaisiksi, ja kaunis hovineiti tilanteensa lauhkeaksi uhriksi. Joko kuningas on järjiltään, tai vanha kuningatar kummittelee linnalla. Politiikan pinnan alla kuplii niin, ettei kuningaskaan ota tapahtumista selvää. Kirjuri ja ratsumies päättävät selvittää asiaa.

Ensimmäinen näytös

Hyvä. Kykenen tiivistämään tähänastiset tapahtumat melko selkeästi. Se on lupaavaa.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi työstän loppuun pari viimeisintä lukua, lähetän ne esilukijalle ja kirjoittajakavereille kritisoitavaksi, ja sitten en enää koske tähänastiseen tekstiin. Lisään kommentit ja annan sen olla ja hautua. Jatkan eteenpäin kohti toista näytöstä, ja totean, että kolmannes on tosiaan jo olemassa! Jes!

Jätä kommentti